na vrh

Iz štampe o Prof Hadži-Tanoviću

Vidi sve | Str.:
 • Aspirin, kretanje i smeh

  Aspirin, kretanje i smeh su, uprkos velikom napretku medicine, ostali, najvažniji lekovi. – Srušen je mit da su bolesti srca mnogo češće kod muškaraca. Kada je čuveni kardiolog Denton Kuli i njegov tim, u poznatom teksaškom Institutu za srce u Hjustonu, pre nekoliko godina počeo da radi baj-pas, premošćavanje suženih arterija u komplikovanim operacijama, činilo se da je u tom času pronađeno epohalno rešenje za teško bolesno srce…

  15. april, 2007.

 • Bolesti srca - autor Prof Hadži-Tanović

  Bolesti srca - autor Prof Hadži-Tanović

  Knjiga "Bolesti srca – savemena praksa" namenjena je poslediplomcima iz kardiologije, lekarima kardiolozima i lekarima opste prakse.

  Recezenti su je ocenili kao svojevrstan doprinos svetskoj kardiologiji posebno u okviru dijagnostike i terapije kardiovaskularnih oboljenja koja su na prvom mestu po broju obolelih i smrtnosti.

  2. август, 2012.

 • Da li sam debeo - autor Prof Hadži-Tanović

  Da li sam debeo - autor Prof Hadži-Tanović

  Prof dr Višeslav Hadži-Tanović objavio je sa svojim saradnicima publikaciju: Da li sam debeo?

  Debljina je jedan od faktora rizika za nastanak srcanih i drugih oboljenja. Knjiga "Da li sam debeo?" pomoci ce vam da odredite Vasu idealnu telesnu tezinu, a ukoliko ste gojazni da se oslobodite viska kilograma i naucite na koji nacin da sprovedete dijetu.

  2. август, 2012.

 • Povećani krvni pritisak izaziva moždani udar

  Povećani krvni pritisak izaziva moždani udar

  Zujanje u ušima, glavobolja, pospanost i dekoncentrisanost simptomi su visokog ili niskog krvnog pritiska.

  Zuji vam u ušima i osećate stravičnu glavobolju? Primećujete i neobično svetlucanje pred očima? Dešava vam se da ste umorni, pospani, malaksali i slabije se koncentrišete?

 • Puls ritam života

  Srce dnevno napravi prosečno oko 100.000 otkucaja

  Srce dnevno napravi prosečno oko 100.000 otkucaja! Mesečno tri miliona, a godišnje 36 miliona. Tokom prosečnog života čoveka, u trajanju od 75 godina, ono „kucne“ oko 2,7 milijardi puta. Mnogo? E pa, tako je.

  15. август, 2012.

 • Srbija je u svetskom vrhu po broju umrlih od srčanog infarkta

  Srbija je u svetskom vrhu po broju umrlih od srčanog infarkta

  Zbog porasta broja srčanih udara, privatni lekari državi ponudili svoje kapacitete

  BEOGRAD – Verovali ili ne, Srbija je treća zemlja na planeti u kojoj se najviše umire od infarkta! Ispred naše države samo su još Rusija i Ukrajina. Porazno. To, međutim, nije sve!

 • Srčani infarkt posle stresa zbog gubitka posla, čest je uzrok smrti u zemljama u tranziciji

  Tranzicija je još jednom pokazala da nema vremena za samilost: srce Milivoja Nikolića, zvanog Nidža, puklo je od infarkta, kada je posle 33 godine rada u smederevskoj železari uz poslednju avgustovsku platu, samo dobio obaveštenje da će morati da napusti svoju firmu.

  Pozlilo mu je i umro je nekoliko trenutka posle, baš ispred zgrade u kojoj je radio.

 • Više od polovine građana Srbije leči se kod privatnika

  Više od polovine građana Srbije leči se kod privatnika. U našoj zemlji ima oko 4.500 privatnih ordinacija u koje je investirano milijardu i po evra.

  Privatni lekari juče su u beogradskom hotelu „Kontinental” organizovali prvi kongres privatne lekarske prakse u Srbiji i podsetili da čine armiju od 10.000 zdravstvenih radnika.

  2. октобар, 2009.

Vidi sve | Str.: